TAXI BUȘTENI | NON-STOP îți stă la dispoziție dacă te-ai hotărât să vizitezi orașul Bușteni! Plin de atracții turistice și zone incredibile de vizitat, fii sigur că vacanța îți va aduce amintiri de neuitat! Îți punem la dispoziție mașini care să poată susține până și grupuri numeroase de persoane, cât și șoferi care știu istoria locului.

Atracții turistice în Bușteni, România

Ce poți vizita în Bușteni?

Mănăstirea Caraiman
Mănăstirea Caraiman este o mănăstire ortodoxă aflată în localitatea Bușteni, județul Prahova, la poalele masivului Caraiman. Crucea de pe Caraiman parcă străjuiește poteca ce duce pașii pelerinilor spre mănăstire.

Statuia „Ultima grenadă” a caporalului Constantin Mușat
Este o frumoasă compoziție arhitecturală realizată în bronz de sculptorul G. Dimitriu-Bârlad, în anul 1928, cunoscută sub numele de “Ultima Grenadă”. Aceasta îl redă pe sergentul Constantin Mușat care, deși cu brațul stâng amputat, aruncă o grenadă spre liniile inamice.

Castelul Cantacuzino
Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.

Casa Româno-Franceză
Ideea de a înființa Casa Romano-Franceză Bușteni îi aparține primarului unui mic orășel francez, Moissy-Cramayel. Aici puteți admira o colecție de peste 5000 de cărți precum și cele mai importante reviste și ziare din Franța. Pe holul de la etaj sunt găzduite expoziții de fotografie sau pictură.

Casa Memorială „Cezar Petrescu”
Muzeul memorial “Cezar Petrescu” din Buşteni s-a deschis la 17 decembrie 1967, în casa în care scriitorul s-a statornicit în anul 1937. La intrarea în muzeu vizitatorul este întâmpinat de semne ale prieteniei lui Cezar Petrescu cu artiştii plastici ai epocii: statuile celor trei martiri Horia, Cloşca şi Crişan, dăruite scriitorului de sculptorul Oscar Han sau tablouri semnate Iser, Jiquidi ori Demian.

TAXI BUȘTENI | NON-STOP |